4 способи, які допоможуть почистити цибулю без сліз

Якщо потрібно заготовити велику кількість цибулі, все прекрасно розуміють, що поява сліз на очах – це питання часу.

А який сенс ускладнювати собі життя, коли існує 4 перевірених способу, завдяки яким можна буде почистити цибулю без сліз?

З верхнім шаром

Щоб швидко відокремити лушпиння і залишити головку цілим, можна знімати оболонку з верхнім м’ясистим шаром. Процес виглядає наступним чином:

1) ніж повинен бути ідеально чистим, попередньо його варто промити під проточною водою.

4 способа, которые помогут почистить лук без слез

2) нижня частина корінців зрізається в першу чергу.

3) зрізається верхня частина.

4) робиться поздовжній надріз, щоб дістатися до верхнього соковитого шару.

5) ножем протягується край розрізу і знімається лушпиння.

Звичайно, у такого способу є ключовий недолік – залишається багато відходів. 

Навпіл

Якщо цілісність головки не має ніякого значення, можна використовувати такий прийом. Процес очищення:

1) гострим ножем цибулина розрізається на дві рівні частини.

2) очищається верхній шар від стебел у напрямку вниз.

3) коріння зрізати не потрібно.

Такий спосіб підвищує ймовірність роздратування очей, так як робиться більше розрізів. Щоб уникнути цього, необхідно поруч ставити склянку з холодною водою і зрідка занурювати туди ніж, змиваючи цибульний сік.

Окропу

Якщо головки облити гарячою водою, то шкірка знімається легко. Такий спосіб є універсальним, але застосовувати його варто завжди відповідально. Процес покроково:

1) Лук викладається в глибоку ємність.

2) Кип’ятиться вода в чайнику.

3) коли вода нагрівається до 100 градусів, вода заливається в ємність, щоб покрити всі головки.

4) у воді цибулю утримується не більше однієї хвилини, в іншому випадку він почне повільно варитися.

5) робиться розріз з верхньої частини.

6) Оболонка приділяється пальцями.

Цей спосіб універсальний, але важливо, щоб цибуля не зварився в процесі.

Мокрий спосіб

Потрібно очистити більше кілограма цибулі? В цьому випадку логічно використовувати мокрий спосіб. Виглядає він наступним чином:

1) овочі поміщаються в зручну ємність.

2) заливається холодною водою.

3) час перебування у воді від 5 до 10 хвилин, щоб шкірка розмокла.

4) після цього шкірка легко знімається, якщо попередньо зрізати верхню частину.

Такий спосіб часто застосовують в закладах громадського харчування, коли необхідно начистити велику кількість цибулі. Тримати цибулю більше 10 хвилин у воді точно не варто, адже це може зіпсувати його структуру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post Як приготувати булгур: секрети правильної варіння
Next post 5 секретів досвідчених господинь, завдяки яким ваші котлетки вийдуть дуже соковитими