5 секретів досвідчених господинь, завдяки яким ваші котлетки вийдуть дуже соковитими
Котлетки вважаються універсальним гарячою стравою, яке ми готуємо не тільки в свята, але і в будні дні.
Завдяки великій кількості соусів і різних начинок, гарячі котлетки можна подавати кожен раз по-іншому, щоб вони не були однотипними.
Але, найголовніше правило, яке повинно бути загальне для всіх котлет – це соковитість.
Щоб котлетки були неймовірно смачними, необхідно знати певні секрети.
1. Вибираємо м’ясо.
Головний інгредієнт-м’ясо. І саме від нього в першу чергу повністю залежить, які вийдуть ваші котлети. Задній окіст скоєно не підходить для цього м’ясного виробу.
Найкраще віддавати перевагу лопаткової або філе. Щоб котлетки вийшли смачними, бажано змішати кілька видів м’яса. Наприклад, за основу можна взяти м’ясо яловичини, свинини або курятини. Все залежить тільки від ваших уподобань.
2. Не забуваємо про яєчний білок.
Яєчний білок також відіграє велику роль в приготуванні котлеток. Необхідно пам’ятати, що якщо в фарш додати дуже багато розм’якають інгредієнтів, то котлети можуть просто розпастися.
Щоб цього уникнути, потрібно перед тим, як котлети відправити на сковороду, вмочити їх в яєчний білок. Завдяки цьому вони будуть не тільки соковитіше, але і не розлізуться. Білок допомагає обволікати м’ясо, завдяки цьому волога з котлет не випаровується.
3. Вибираємо добавки.
Природно, сам фарш для котлет повинен складатися з м’яса, але щоб котлетки були соковитими і смачними, необхідно додати цибулю і хліб.
Якщо цибуля ріпчаста, то його найкраще натерти на дрібній тертці. А ось молоко в котлетки краще за все не додавати. Воно підходить не для всіх видів м’яса і може зробити ваші котлетки дуже жорсткими.
Ще в фарш необхідно додати попередньо замочений у воді хліб. Бажано, щоб він був черствим. Якщо такого хліба немає, то можна використовувати манку.
4. Робимо котлетки повітряними.
Чи відомо вам про те, що щоб котлетки вийшли повітряними, фарш потрібно ретельно вимішувати як тісто. Також завдяки цьому котлетки стають дуже соковитими.
5. Дуже важливо правильно приготувати.
Не варто смажити котлети до того моменту, поки на одній стороні котлети утворюється тверда коричнева кірка. Їх потрібно перевертати через 3-4 хвилини. Так необхідно робити 4-7 разів протягом смаження.
Робити це необхідно тільки на маленькому вогні, щоб котлетки повністю пропарити. Тільки дуже важливо, щоб кришка у вас була мембранна. Це дасть можливість виходити пару.
Додаткові рекомендації
Є і ще кілька основних рекомендацій, які допоможуть приготувати смачні котлети. Наприклад, можна додавати овочі. У фарш можна додавати дрібно потерті кабачки. Вони допомагають надати котлеткам особливий смак. Ну, а креативні особистості взагалі додають в котлетки додають пюре з яблук, замість кабачків. Але, тут звичайно на любителя. Але, воно може надати котлет кислий смак.
Хоч яйця вважаються обов’язковим інгредієнтом котлет, але занадто багато їх бути не повинно. Якщо цього продукту буде дуже багато, то в такому випадку котлети вийдуть занадто жорсткі.