Що робити, якщо холодець не застиг: хитрощі від досвідчених господинь

Найчастіше це смачна страва готують в холодну пору року, але є люди, які так люблять холодець і регулярно балують їм свою сім’ю.

Сьогодні ми перерахуємо кілька корисних порад, які допоможуть вам приготувати ідеальний холодець. 

1.  М’ясо для холодцю

Комусь може здатися, що може бути складного в тому, щоб приготувати м’ясо для холодцю? Але тут не все так просто.

Найголовніше, чого необхідно домогтися при приготуванні холодцю – це щоб він охолов. Вибирати м’ясо потрібно так, щоб в ньому було дуже багато колагену. Це свинячі копита, вуха, яловичі хвости. Це повинно стати основою для холодцю, а в якості м’яса потрібно використовувати курку, ідейку або яловичину.

Что делать, если холодец не застыл: хитрости от опытных хозяек

2. Потрібно запастися терпінням.

Найперше, що необхідно зробити – це залити м’ясо водою на 3 години. Якщо є можливість, то в ідеалі, щоб воно пролежало у воді всю ніч. Запасіться терпінням. Після того як м’ясо пролежало у воді, необхідно ставити його варити, після закипання потрібно зняти піну і зменшити вогонь. Після цього воно повинно проваритися дві-три години. 

3. Смак і аромат грає роль.

Якщо бульйон наваристий, то це ще не означає, що він смачний. Необхідно додавати в бульйон чорний горошок, лавровий лист, цибулину, моркву і т.д. все потрібно викласти в каструлю. Томити інгредієнти необхідно протягом двох годин. Щоб бульйон був дуже смачним, не варто класти в нього желатин або інші желюючий добавки. 

4. Потрібно боротися за прозорість.

Якщо ви хочете, щоб холодець вийшов прозорим, то недостатньо просто зняти пінку. Недолік холодцю-це жир. Він утворюється під час застигання холодцю. Мета кожної господині повинна бути одна-позбутися від цього жиру.

З готового бульйону необхідно дістати м’ясо і дочекатися його охолодження. Під час цього потрібно процідити бульйон. Робити це найкраще через марлю. Під час того, поки бульйон буде остигати, потрібно спостерігати за ним. Залишки жиру спливають і потрібно їх виловлювати. Якщо це буде необхідно, то потрібно повторити процес знімання жиру, поки його не залишиться зовсім. 

5. Головна родзинка.

Після того як м’ясо повністю охолоне, його потрібно відокремити від кісток.  Далі, викладаємо м’ясо по ємностей, в яких буде застигати холодець. Зверху нього приправляємо м’ясо часником, чим більше його буде, тим смачніше. Щоб він розподілився рівномірно, часник необхідно перемішати з м’ясом.

6. Фінал.

Після цього робимо фінальні штрихи. Потрібно акуратно вливати бульйон. За бажанням додаємо відварну моркву і зелень. Необхідно залишити холодець спочатку на півтори години, на столі, а ось після цього потрібно поставити його в холодильник на добу. Це основні тонкощі приготування страви. 

Що робити, якщо холодець не застиг?

Якщо ви все зробили так, як написано вище, то блюдо не застигло, то тут є два варіанти вирішення проблеми.

  • Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, то необхідно докупити копит, хвостів, які містять колаген, і доварити бульйон.
  • Якщо часу мало, то тут вже ніяк не обійтися без желатину. Потрібно розвести желатин, додати його в бульйон і поставити застигати. Тоді він точно застигне.
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    Previous post 11 хитрощів, які допоможуть приготувати борщ мрії
    Next post Як приготувати булгур: секрети правильної варіння