Як приготувати оладки на кефірі: помилка, через яку вони не виходять повітряними
Найсмачніші оладки на кефірі виходять без всяких дріжджів, просто на соді.
Тісто виходить дуже пишним і відмінно піднімається, а м’якими і повітряними оладки залишаються навіть на наступний день, вони просто таять у роті, їх так і хочеться з’їсти якомога більше, особливо дітлахи будуть раді такому простому домашньому блюду.
Смачні оладки на кефірі – це прекрасний десерт для дітей і дорослих, який підійде не тільки на сніданок, але і на обід з чашкою молока або чаю.
Для приготування цих смачних оладок потрібно наступні продукти.
Інгредієнт:
- кефір 1% жирності-500 мл.;
- курячі яйця – 3 шт.;
- цукор-пісок-125 гр.;
- пшеничне борошно – 250 гр.;
- сода гашене оцтом – 0, 5 ч. лож.;
- рафінована пісна олія-30 мл.;
- столова сіль-щіпка.
Рецепт приготування
Смачні оладки готуються в наступній послідовності:
У ємність вбийте курячі яйця, додайте цукор і сіль і розітріть за допомогою віночка до білого. Після влийте половину кефіру і перемішайте до однорідності. Борошно просійте і додайте в тісто.
Ретельно вимішайте і додайте залишився кефір, пісне масло і гашену оцтом соду. Ще раз перемішайте. Залиште тісто, накривши його рушником, на півгодини, щоб почалася реакція.
Тісто по консистенції повинно вийти як густа сметана. Якщо тісто вийде занадто рідким, то оладки погано підійдуть і не будуть пишними, тому щоб це виправити просто додайте трохи просіяного борошна.
На сковороду, попередньо розігріту, додайте пісне масло і розігрійте його. За допомогою ложки викладайте невеликі оладки і обсмажуйте до рум’яного кольору і до утворення бульбашок по краях оладки. Це показник того, що оладки не тільки присмажився, а й присмажився всередині. Після цього переверніть оладки і доготовьте їх на іншій стороні до рум’яного кольору.
Оладки готуються дуже швидко, а подавати їх краще в гарячому вигляді з медом, сметаною, варенням, ягідними соусами або джемами, карамеллю або шоколадом, збитими вершками або морозивом.