Що потрібно зробити, щоб помідори швидше червоніли на кущах
Вогкість, відсутність вологи, нестача мікроелементів і затяжні дощі – з цих та інших причин помідори можуть залишатися зеленими.
Домогтися швидкого дозрівання томатів можна різними способами.
Щоб помідори швидше стали червоними і соковитими, досвідчені господині радять зробити наступне:
- Скоріше видалити перший дозрілий плід-це послужить стимуляцією для всієї зав’язі.
- Обрізати листя до першої кисті суцвіть, щоб забезпечити гарне провітрювання і простимулювати налив плодів.
- За місяць до збирання врожаю повністю припинити поливи, особливо в період посухи.
- Своєчасно провести пасинкування кущів, щоб рослина не витрачало свої ресурси на витягування стебел, а направило їх на плодоношення.
А що робити, якщо зірвані помідори не хочуть червоніти?
Якщо зірвані помідори ніяк не можуть дозріти, то їх потрібно викласти на підвіконні з південного боку.
Якщо погода похмура, доведеться скористатися люмінесцентними лампами.
Якщо час йде, а помідори ніяк не хочуть червоніти, то потрібно їх скласти в ящик, накрити ковдрою і залишити в такому вигляді.
В ящик потрібно не забути покласти один червоний помідор. Він продукує етилен-газ, який сприяє дозріванню всього врожаю.
Якщо дозрілого помідора немає в наявності, цілком підійде яблуко або банан.
Недозрілі помідори краще не зривати з гілки, а висмикувати з грунту разом зі стеблом. Потім їх потрібно підвісити над стелею в сухому приміщенні і очікувати дозрівання. У такому вигляді помідори швидше наллються кольором.