Чому помідори не червоніють: експерти назвали головну помилку
Кращим кольором для помідорів абсолютно справедливо вважається яскраво-червоний.
Саме такий відтінок свідчить про достатню стиглості плодів.
Можна не сумніватися в тому, що такий продукт буде дуже смачним.
Однак далеко не у всіх дачників виходить домогтися появи необхідного кольору у помідорів.
Подібна ситуація пояснюється поширеною помилкою, яку допускають недосвідчені датчики – власники теплиць.
Головна помилка
Як відзначають експерти, помідори залишаться блідо-червоними, а то і зеленими, якщо порушити «мікроклімат» в опалювальному парнику.
У цьому “приміщенні” не повинно бути занадто високої температури. Показник повинен бути менше + 30 градусів. В іншому випадку плоди будуть занадто повільно досягати стиглості.
А ось якщо стовпчик термометра досяг позначки в +35 градусів, то з урожаєм помідорів і зовсім можна буде розпрощатися. Справа в тому, що сильна спека стає причиною зупинки розвитку плодів.
Також не варто забувати про нижній межі температурної норми, адже овочі погано витримують і холод.
Показник менше + 15 градусів призведе до повільного розвитку, а значить, і до відсутності почервоніння помідорів.
Інші помилки
Порушення температурного режиму-далеко не єдина помилка, яку може допустити дачник.
Овочі можуть залишитися нестиглими, якщо вони не отримали достатньої кількості поживних речовин. Або в зворотному випадку, коли з’єднань надійшло занадто багато.
Іншими словами, помилками є як недолік, так і надлишок добрив.
Ще одна неправильна дія-велика кількість помідорів на кущі. Плоди будуть “змагатися”, через що достатньої стиглості не настане ні у одного з них.