Чому помідори не червоніють: експерти назвали головну помилку

Кращим кольором для помідорів абсолютно справедливо вважається яскраво-червоний.

Саме такий відтінок свідчить про достатню стиглості плодів.

Можна не сумніватися в тому, що такий продукт буде дуже смачним.

Однак далеко не у всіх дачників виходить домогтися появи необхідного кольору у помідорів.

Почему помидоры не краснеют: эксперты назвали главную ошибку

Подібна ситуація пояснюється поширеною помилкою, яку допускають недосвідчені датчики – власники теплиць.

Головна помилка

Як відзначають експерти, помідори залишаться блідо-червоними, а то і зеленими, якщо порушити «мікроклімат» в опалювальному парнику.

У цьому “приміщенні” не повинно бути занадто високої температури. Показник повинен бути менше + 30 градусів. В іншому випадку плоди будуть занадто повільно досягати стиглості.

А ось якщо стовпчик термометра досяг позначки в +35 градусів, то з урожаєм помідорів і зовсім можна буде розпрощатися. Справа в тому, що сильна спека стає причиною зупинки розвитку плодів.

Також не варто забувати про нижній межі температурної норми, адже овочі погано витримують і холод.

Показник менше + 15 градусів призведе до повільного розвитку, а значить, і до відсутності почервоніння помідорів.

Інші помилки

Порушення температурного режиму-далеко не єдина помилка, яку може допустити дачник.

Овочі можуть залишитися нестиглими, якщо вони не отримали достатньої кількості поживних речовин. Або в зворотному випадку, коли з’єднань надійшло занадто багато.

Іншими словами, помилками є як недолік, так і надлишок добрив.

Ще одна неправильна дія-велика кількість помідорів на кущі. Плоди будуть “змагатися”, через що достатньої стиглості не настане ні у одного з них.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post Як виростити багатий урожай капусти: секрети досвідчених городників
Next post Чому з’являються плями на листках перцю і баклажана: що робити