Коптильня — як спосіб створити нові кулінарні шедеври

За допомогою коптильні ви створюєте особливий аромат страви. Такі моделі відрізняються від інших видів грилів тому, що їжа готується виключно на гарячому диму. Спосіб непрямого смаження на грилі лише в обмеженій мірі можна порівняти з роботою коптильні, оскільки зони для палива та процесу приготування не відокремлені одна від одної. За допомогою такого пристрою ви зможете приготувати навіть великі шматки м’яса, таких як ребра, гомілки або цілі курки. Також великою перевагою є те, що м’ясо не потрібно перевертати.

Але пам’ятайте, що процес приготування займає багато часу. Наприклад, на м’ясо середнього розміру необхідно запланувати близько трьох годин. Якщо вас цікавить цей новий процес і вам необхідна коптильня для м’яса, то рекомендуємо завітати до інтернет-магазину “Гріллекс”, де представлено широкий вибір грилів та коптилень на будь-який смак та вимоги покупця.

Особливості коптилень для улюблених страв

Особливості коптилень для улюблених страв

  1. Смажені продукти та паливо зберігаються в окремих відсіках (топка та коптильня).
  2. Температура приготування під час копчення нижча (від 90 до 160 С) ніж при класичному грилі.
  3. Для палива зазвичай використовується деревина плодових дерев.  
  4. Гарячий пар спрямовується в коптильну камеру разом із їжею, яка готується на грилі, а звідти — до іншого отвору, який служить виходом для диму.
  5. Їжа приготована в коптильні залишається особливо соковитою та характеризується інтенсивним ароматом диму.

Перед покупкою радимо переконатися, що топка і коптильна камера ретельно зварені та мають товщину стінок не менше трьох міліметрів. Бульбашки повітря у фарбі свідчать про неякісне виконання. Тому будьте дуже уважні, та обирайте якісний товар. В цьому вам допоможе магазин Grillex.com.ua, який має широкий каталог грилів та аксесуарів найвідоміших та перевірених брендів.

Паливо для грилів

За винятком коптильні, яка використовує деревину для більш інтенсивного аромату диму, ви можете обирати між дрібним деревним вугіллям або деревними брикетами для кожного вугільного гриля. Обидва варіанти мають переваги та недоліки.

Брикети для барбекю горять значно довше, ніж звичайне деревне вугілля. Вони вигідні для непрямого смаження, оскільки їх легше розподілити в чаші гриля. Ви також можете розраховувати на те, що вугілля зберігається довго, тож вам не доведеться знімати кришку, щоб додати вугілля під час приготування.

Дрібне деревне вугілля володіє великим перевагою — воно розпалюється швидше, ніж брикети. Недоліком може бути те, що деревне вугілля менше нагрівається і тліє менший час, ніж у випадку з брикетами. Однак, якщо ви не хочете смажити на грилі надто довго, дрібне деревне вугілля дуже підійде.

Previous post Як правильно вибрати слуховий апарат?
Next post Глікозильований гемоглобін у нормі та при патології