Котлети в духовці: смачні рецепти і поради

Якщо ви зазвичай готуєте котлети на пательні, то запечені котлети в духовці можуть стати чудовою альтернативою для ваших щоденних страв. 

Котлети, запечені в духовці мають ряд переваг. По-перше, це користь, адже приготування в духовці не вимагає використання олії. Внаслідок цього страва виходить дієтичною і підходить навіть тим, хто дотримується дієти.

Крім того, котлети в духовці потребують значно менше активного часу приготування. Просто викладіть їх на форму для запікання і не витрачайте час на смаження. 

Водночас за умови дотримання усіх правил котлети з духовки виходять такими ж соковитими та мають апетитну запечену скоринку. 

Як приготувати котлети в духовці?

«М`ясторія» зібрала для вас три прості правила, які допоможуть приготувати котлети в духовій шафі смачними, соковитими й ароматними:

  1. Спершу добре розігрійте духову шафу до 200-220 градусів.
  2. Поставте котлети у духовку та готуйте протягом 5 хв, щоб утворилася апетитна скоринка.
  3. Після цього зменште температуру до 180 градусів і запікайте ще 25-30 хв.

Котлети, запечені в духовці: рецепти на будь-який смак

Котлети з яловичини і свинини
Інгредієнти:

  • фарш яловичий — 250 г;
  • фарш свинячий — 250 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • яйця — 2 шт.;
  • хліб (батон) — 100 г;
  • молоко — 100 мл;
  • спеції — до смаку.

Фарш поєднайте з двома яйцями, перемеленою через м`ясорубку або подрібненою в блендері цибулею, замоченим у молоці батоном та спеціями. Ретельно вимішуйте фарш протягом 10 хв, щоб він наповнився киснем, мав однорідну структуру та добре тримав форму. Мокрими руками сформуйте котлети і покладіть їх на деко, застелене пергаментом. Покладіть до розігрітої духовки та готуйте протягом 35 хв. Подавайте з улюбленим гарніром та овочами.

Курячі котлети в духовці

Інгредієнти:

  • фарш курячий — 600 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • цибуля — 2-3 шт.;
  • батон — 3 скибочки;
  • молоко — 200 мл;
  • вершкове масло — 80 г;
  • соєвий соус — 2 ст. л;
  • сіль, перець, спеції — до смаку.

Хліб залийте молоком та відставте. Цибулю очистіть, промийте та подрібніть. Після цього обсмажте цибулю на пательні з вершковим маслом до золотистості. Нарешті пропустіть цибулю через м`ясорубку або подрібніть блендером.

До фаршу додайте соєвий соус, вимочений батон та молоко, яке залишилося, яйце й цибулю. Приправте до смаку й ретельно вимішуйте до однорідності. 

Сформуйте овальні котлети однакового розміру та викладіть їх на форму для запікання таким чином, щоб вони не торкалися один до одного під час приготування. Запікайте 30-40 хв за температури 180 градусів. Не накривайте страву фольгою, щоб утворилася рум`яна скоринка.

Рибні котлети в духовці

Інгредієнти:

  • риба (без кісточок) — 1 кг;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • зелень — 1 пучок;
  • яйце — 1 шт.;
  • батон — 4 скибочки;
  • молоко — 200 мл;
  • сіль, перець, спеції — до смаку.

Яку рибу обрати для котлет? Чудово підійде хек, минтай і палтус, також смачні котлети виходять з червоної риби. Рибу промийте, очистіть та відокреміть кісточки, потім пропустіть через м`ясорубку. 

До риби додайте пропущену через блендер чи м`ясорубку цибулю та моркву, рублену зелень (кріп чи петрушку), збите яйце та замочений у молоці батон, спеції до смаку. Пам`ятайте, що від тривалості та якості вимішування напряму залежить, чи вийдуть готові котлети соковитими та ніжними. Тому виділіть достатньо часу на цей процес.

Вологими руками надайте форму фаршу та готуйте в духовці, розігрітій до температури 180 градусів. Для рибних котлет в духовці вам знадобиться менше часу, ніж для м`ясних.

Як обрати м`ясо для котлет в духовці?

Приготувати смачні котлети в духовці може кожен, головне — обрати якісні та свіжі інгредієнти. Радимо обирати фарш з більш жирних частин м`яса та птиці. Якщо ви готуєте фарш вдома, можете додати до нього сало для додаткової соковитості. Для котлет з курки кращи використовувати стегна чи гомілки. А дієтичні котлети вийдуть з філе або м`якоті без жиру.

Котлети з фаршу в духовці стануть поживною і смачною стравою на вашому столі. Щоб приготувати їх вдома, обирайте відбірний фарш від надійної мережі магазинів-ресторанів «М`ясторія». Мережа представлена на ринку України вже понад 8 років і стала одним із провідних експертів у сфері м`ясної продукції.

У «М`ясторії» використовують лише свіже м`ясо, яке привозять щодня. Фарш готують відразу після отримання замовлення, щоб ви могли отримувати найкращі інгредієнти для своїх страв. 

Previous post Як вибрати туристичний рюкзак?
Next post 9 причин, чому варто обрати ЛЕД екран для реклами