Що смажити в першу чергу: цибуля або морква? Яку помилку роблять господині
Готуючи зажарку для щей, борщу або іншої страви, рідко яка господиня замислюється над тим, що потрібно смажити спочатку – цибулю або моркву?
Хтось вважає за краще пустити в справу спочатку цибулю, а потім нашатковану моркву. Хтось робить навпаки, але при цьому кожен вважає, що чинить правильно.
Як смажити і пасерувати правильно
Потрібно розуміти, що овочі смажаться для посилення аромату і смаку майбутнього страви.
Крім того, поліпшується колір, а суп або борщ стають яскравішими і більш насиченим.
Також варто знати, що смажити овочі потрібно на середньому вогні.
Першим потрібно обсмажити цибулю. Займає це не більше трьох хвилин в залежності від кількості овочів, виду нарізки та інших нюансів.
У тому випадку, якщо насамперед обсмажити моркву, а потім викласти її і починати смажити цибулю, то можна залишитися без бажаної золотистої скоринки.
Неважливо, як нарізані овочі, важливо, що в першу чергу на сковороду потрібно відправляти цибульні колечка або шматочки і тільки після готовності цибулі додавати терту моркву.
Разом овочі смажаться 5 хвилин на сильному вогні з постійним помішуванням.
Також можна смажити овочі одночасно, на різних сковорідках.