Як приготувати булгур: секрети правильної варіння
Сьогодні ми поговоримо про таку популярну крупі, як булгур і розповімо, як правильно її необхідно варити.
Робити це можна різними способами. Каша повинна бути розсипчастою. Для початку пропонуємо розібратися, що це таке.
Це такий вид крупи, який отримують за допомогою пропарювання, просушування, а потім роздроблення зерен пшениці.
Як його необхідно правильно готувати?
Ця крупа відноситься до тих, яку не варто промивати перед приготуванням. Але, якщо ви дуже хочете це зробити, то необхідно перекласти булгур в сито і промити холодною проточною водою. Тільки перед приготуванням її необхідно просушувати. Це потрібно для того, щоб крупа була розсипчастою.
Досвідчені кухарі рекомендують перед варінням трохи прожарювати булгур на вершковому маслі. Робити це варто протягом двох хвилин, щоб розрахувати пропорції, необхідно брати на один стакан крупи, столову ложку вершкового масла.
Що може дати обсмажування? Легкий горіховий смак, який точно вам сподобається. Необов’язково для смаження брати сковороду. Зробити це можна і в каструлі, у якій товсте дно. Якщо у вас є мультиварка, то вона також підійде. Досить включити режим» Жарка ” всього на дві хвилини.
Коли ми беремо воду для крупи, то повинні враховувати, що її необхідно брати в два рази більше, ніж самої крупи. Наприклад, на один стакан булгура, дві склянки води. Тільки тут є одна важлива умова. Вода обов’язково повинна бути гарячою.
Необхідно враховувати той факт, що під час варіння булгур здатний збільшуватися в два-три рази. Тому і ємність необхідно брати відповідну.
Варимо в сковороді або каструлі
Необхідно залити крупу гарячою водою і почекати, поки вона закипить. Після цього потрібно зменшити вогонь до мінімуму і вариться булгур протягом 20 хвилин.
Каструля або сковорода обов’язково повинна бути накрита кришкою. Каша буде готова, коли вода повністю випарується. Але, за цим необхідно стежити, щоб крупа не пригоріла.
Варимо мультиварці
Варити булгур можна і в мультиварці. Це також дуже просто. Необхідно висипати його в чашу і залити окропом. Готувати його можна в декількох режимах. – “Рис»або “Крупа”. Щоб каша була готова, знадобиться 30 хвилин.
Тільки навіть якщо ви робите це в мультиварці, все одно необхідно стежити за тим, щоб булгур не пригоріла.
В мікрохвильовці
Тут, звичайно, є один недолік – в мікрохвильовці не вийде обсмажити булгур. Тому доведеться зробити це на сковороді або просто упустити цей крок.
Найголовніше-це підібрати підходящу ємність для мікрохвильовки. Після цього додаємо в неї сіль, воду і саму крупу. Ємність необхідно накрити кришкою і включити мікрохвильовку на найбільшу потужність, на 3 хвилини.
Після того як цей час пройде булгур необхідно залишити в закритій мікрохвильовій печі, приблизно на 15 хвилин. За цей час він буде повністю готовий.
Які спеції рекомендується додати?
Щоб урізноманітнити смак булгура, можна придбати розмарин, паприку, каррі та інші спеції на ваш смак. Але, є одне головне правило-додавати їх необхідно разом з сіллю. Так блюдо вийде смачніше.