Які 5 гарячих страв можна приготувати з вчорашньої картоплі: секрети, про які не здогадуються

Господині часто задаються питанням, що приготувати з остигнула вчорашньої картоплі в мундирі або пюре.

Є остиглий картопля не хочеться, але і викинути шкода.

Пропонуємо вашій увазі 5 простих, але дуже смачних рецептів.

Інгредієнти розписані з розрахунку на дві порції.

Какие 5 горячих блюд  можно приготовить из вчерашней картошки: секреты, о которых не догадываются

Пряна смажена картопля

Вам знадобиться:

  • відварені картоплини 500 грамів;
  • Олія соняшникова 30 мілілітрів;
  • свіжий часник 2-3 часточки;
  • розмелений чорний перець;
  • сіль на смак;
  • паприка 5 грамів;
  • пучок кропу.

Картопля в мундирі (за бажанням можна очистити від шкірки) нарізати тонкими брусочками шириною 0.5 міліметра. У розігрітий сотейник налити масло рослинне (як варіант оливкова) і висипати картоплю. Смажити близько однієї хвилини на середньому вогні, потім перемішати лопаткою. Покласти рубаний часник, сіль, розмелений перець і паприку. Смажити, перевертаючи, ще 5 хвилин. Готову картоплю можна викладати на тарілки.

Щоб легко розім’яти остигле картопляне пюре, додайте в нього 2 столові ложки води і розігрійте в мікрохвильовці 1.5 хвилини.

Перед подачею можна присипати дрібно рубаною зеленню кропу. Приготований за таким рецептом картопля дуже добре подавати з салатом зі свіжих овочів.

Картопляні биточки

Для фаршу:

  • картопля 500 грамів;
  • 2 великих курячих яйця;
  • сіль 10 грамів;
  • суміш перців;
  • варена ковбаса або сосиски 200 грамів;
  • Олія соняшникова 30 мілілітрів.

Для підливи:

  • сметанний продукт 100 грамів

Відварну в мундирі картоплю очистити від шкірки і подрібнити на крупній тертці. Додати яйця, сіль, суміш перців, нарізану кубиками варену ковбасу і все ретельно перемішати.

Щоб биточки вийшли з красивою рум’яною скоринкою, потрібно взяти домашні яйця.

Нагріти на середньому вогні сковороду і влити соняшникову олію, потім викласти столовою ложкою готову суміш у формі товстих млинців. Обсмажити по півтори хвилини з кожного боку. Готові биточки покласти на тарілку і полити сметаною.

Запіканка з картопляного пюре

Вам знадобиться:

  • картопляне пюре 800 грамів;
  • 3 середніх курячих яйця;
  • свинячий бекон 100 грамів;
  • сіль 20 грамів;
  • коріандр 5 грамів;
  • твердий сир 150-200 грамів;
  • рослинна олія 10 мілілітрів;
  • масло вершкове 10 грамів.

У нагрітий сотейник влити соняшникову олію і висипати дрібно нарізаний тонкою соломкою бекон. Обсмажити дві хвилини до золотої скоринки. У ємність з розім’ятим в пюре картоплею перекласти смажений бекон, додати яйця, сіль, коріандр.

Щоб бекон вийшов соковитим і одночасно хрустким, його потрібно підсолювати за 20-30 секунд до кінця смаження.

Добре все перемішати і вилити в сотейник, попередньо змащений маслом вершковим. Зверху розкласти подрібнений сир і відправити в нагріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Можна подати до м’яса або як самостійну страву.

Котлети з картоплі

Для котлет:

  • пюре з картоплі 700 грамів;
  • 2 середніх курячих яйця;
  • сіль 15 грамів або за смаком;
  • розмелений чорний перець 2 грами;
  • пшеничне борошно 100 грамів;
  • рослинна олія 30 мілілітрів.

Для соусу:

  • сметана (будь-якої жирності) 100 грамів.

Розігріти сотейник, влити олію. Цибулю нарізати невеликими кубиками, викласти на сковороду і надати смаженні до золотистого кольору. Розім’яти ложкою картопляне пюре і додати смажену цибулю, яйця, сіль, сухий часник, чорний розмелений перець.

Щоб руки не прилипали через борошна, можна змастити їх соняшниковою олією.

Все ретельно розмішати ложкою і сформувати круглі кульки. Обваляти котлетки в пшеничному борошні і смажити на вогні менше середнього 1.5 хвилини з кожного боку. Котлетки повинні засмажитися до золотистої скоринки. Готову страву полити соусом і подавати на стіл.

Гарячі канапе з картоплі

Вам знадобиться:

  • картопля в мундирі 500 грамів;
  • помідор 150 грамів;
  • часник 2 часточки;
  • майонез 30 грамів;
  • соняшникова олія 10 мілілітрів;
  • твердий сир.

Картоплю нарізати кружечками товщиною 0.5 міліметра (очищати від шкірки необов’язково) і викласти на збризнути маслом деко.

Щоб канапе легко знімалися з дека, кладіть його в попередньо розігріту духовку.

Помідори нарізати тонкими скибочками і покласти зверху картоплі. Часник дрібно порубати, змішати з майонезом і викласти на томати. Посипати кожну канапешку тертим сиром і відправити в духову шафу на 15 хвилин при 180 градусах.

Такі прості, але дуже смачні рецепти допоможуть нагодувати всю сім’ю ситним обідом або вечерею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Previous post 5 секретів господинь, які допоможуть поліпшити смак домашнього фаршу
Next post Які помилки роблять господині при варінні макаронів, після яких їх неможливо їсти